Gratis verzending voor bestellingen boven de €40,-

Speciaalbier onder de loep: Winterbier

Brouwerij Breugem Winterbier Wintergloed Speciaalbier

Één van de  seizoensbieren

Winterbier is waarschijnlijk het minst bekende seizoensbier. Waar de meeste mensen wel bekend zijn met de herfstbock en het zomerse witbier, heeft het winterbier, overigens samen met de lentebock, een wat mindere bekendheid bij het grote publiek. Bij Brouwerij Breugem zien we echter wel dat het winterbier sterk in opmars is. Ieder jaar zijn we snel door onze flessen heen, en de vraag blijft groeien.
  

Kenmerken van winterbier

Winterbier is een bovengistend bier met een sterk moutige smaak en de kleur kan sterk variëren van amber tot donker. Vaak heeft een winterbier een relatief hoog alcohol gehalte. Dit met het idee, dat deze alcohol warmte geeft in de koude, donkere dagen. Er zijn grote variaties in de soorten winterbier. Dit komt door het ontbreken van een uitgesproken traditie, zoals bij de herfstbock. Verder worden er vaak ‘winterse’ kruiden toegevoegd tijdens het brouwproces. Denk hierbij aan: kaneel, anijs, speculaas en kruidnagel.

Wat eet je bij winterbier?

Uiteraard staat het iedereen vrij om speciaalbier op z’n eigen manier te drinken. Winterbier is echter vaak, door het hoge alcoholpercentage en kruidige smaak, een typisch bier voor na een zware maaltijd. Dit neemt niet weg dat het ook zeker een goede maaltijdbegeleider is voor bij de zwaardere (winterse) gerechten. Uiteraard is het ook een uitstekend bier voor bij het kerstdiner of andere feestelijke gelegenheden.

Winterbier van Brouwerij Breugem

De Wintergloed vvan Brouwerij Breugem een stevige, kruidige dubbel, met accenten van kruidnagel, kaneel, anijs en drop. Qua alcohol valt het met een percentage van 6,5% onder de 'lichte' winterbieren en is het dus ook geschikt voor bij de borrel. Je kunt de Wintergloed nu bestellen in onze webshop, we hebben er overigens ook een magnum versie (75 ml) van. Lekker om samen van te genieten bij de open haard.

Andere artikelen in deze serie:

Herfstbock
Brut Bier
Alcoholvrij bier
Lentebock

Brouwerij Breugem Wintergloed Winterbier Speciaalbier Zaanstreek  

 

 


Share this post