Ingrediënten voor 4 personen
1 el mayonaise
½ el balsamico azijn
1 el olijfolie
1 el Breugem IPA
500 gram veldsla
2 sinaasappels
Beetje kaneel
1 Dorade filet van ongeveer 350 gram
25 gram roomboter
2 tomaten
zout en peper
2 el pijnboompitten
600 gram Charlotte aardappelen
500 gram winterpeen
200 gram champignons
3 gram kaneel
1 gram gemalen kruidnagel
3 gram venkelzaad
20 ml ketjap manis
20 ml witte natuurazijn
20 ml Breugem IPA
* dit recept is bedacht en gemaakt door Arvid Bergström, Biersommelier én Foodpairing specialist
Bereidingstijd 30 minuten
Bereidingswijze
Klop de mayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en de 1 el Breugem IPA tot een mooie romige dressing.
Verdeel over vier bordjes de veldsla, sprenkel hierover een beetje van de dressing. Schil de sinaasappel en verwijder ook het buitenste schilletje. Snijd ze nu in dikke plakken. Leg op elk bord twee of drie plakken en strooi hier een klein beetje kaneel.
Gril de Dorade filet in de roomboter gaar. En snijd er mooie mootjes van. Leg ook deze op de veldsla en naast de sinaasappel.
Snijd nu van de tomaat ook dikke plakken en leg deze op de veldsla. Bestrooi deze met een beetje zout en peper. Strooi nu over elke bord een halve el pijnboompitjes.
Het fruitige uit de Breugem IPA past erg goed bij sinaasappel, tomaat en kaneel.
Eet smakelijk!