Ingrediënten voor één pudding (8 personen)
3 blaadjes gelatine
1/2 liter slagroom
20 gram suiker
150 gram pure chocolade van 55-60% cacao
10 gram boter
1 gram kruidnagelpoeder
5 gram kaneel
10 gram cacaopoeder
50 ml Asian White
1 sinaasappel
30 gram witte chocolade
* dit recept is bedacht en gemaakt door Arvid Bergström, Biersommelier én Foodpairing specialist
Bereidingstijd 10 minuten en 2 uur koelen
Pak nu de gelatine blaadjes en roer ze door de warme chocolademassa. Spatel en schep nu vervolgens de slagroom er rustig doorheen. Vul er een puddingvorm of vormpjes mee. Laat de vormpjes in de koelkast afkoelen en opstijven.
Serveertip
Stort de pudding op een bord, bestrooi het vervolgens met wat geraspte chocolade. Rasp er een heel klein beetje sinaasappelschil over. Het bittere van de van schil geef een extra kick aan het bier en dat is erg lekker. Proost!