20ste Meibock Festival @ Breugem Meeting Point - Tickets >>

Breugem Bier wint GOUD bij de Dutch Beer Challenge!

Zaandam, dinsdag 26 april 2022


De gouden medaille werd ontvangen voor het bier High Five, dat meedeed in de categorie Tripel. De Tripel is een klassieke bierstijl waar traditioneel veel bieren voor worden ingeschreven bij de Dutch Beer Challenge en dat maakt de overwinning extra speciaal. Breugem wist met de High Five gerenommeerde biermerken als La Trappe (Zilver) en Hertog Jan (Brons) achter zich te houden.

Brouwer Patrick Breugem heeft in het verleden wel vaker een gouden medaille mogen ontvangen bij de Dutch Beer Challenge, maar hij was toch wel erg verguld dat hij dit jaar deze mooie prijs mocht komen ophalen voor dit specifieke bier. “De Tripel is een persoonlijk project van mij en bierconsultant Derek Walsh, waar we al zo’n 10 jaar mee bezig zijn” aldus de trotse brouwer. “Elke keer als we dit bier brouwen passen we wel iets aan aan het recept, zodat het bier naar onze mening nog beter wordt.” Breugem is tevreden met de huidige versie van het bier dat nu uit de ketels komt, maar denkt nog steeds dat verbetering mogelijk is.

Kwaliteit staat bij Breugem hoog in het vaandel volgens operationeel manager Ernst Tjaden. “Elke batch wordt gezamenlijk geproefd en beoordeeld en waar nodig wordt het recept aangepast voor de volgende batch”. “Wij staan voor kwaliteit en het is mooi dat we er ook zo de waardering voor krijgen”.

Afgelopen dinsdag werden de medailles verdeeld in het stadion van de voetbalclub Excelsior in Rotterdam. 144 van de ruim 900 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk een recordaantal van 550 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd en dat was daarmee een record voor de Dutch Beer Challenge.

Wil je de High Five zelf eens proberen? >>Bestel hem in onze webshop!<<

High Five Tripel Goud Dutch Beer Challenge 2022